Home Links Winkels Contact

Windmill Burr #2

Een in elkaar grijpende puzzel ontworpen door Junichi Yananose (Juno) in 2012. Hij besloot in 2017 een kubus in de puzzel te plaatsen om meer contrast te geven met de kleur van het hout.

De vorm van de puzzel is vergelijkbaar met zijn eerdere ontwerp Windmill Burr, uitgebracht door Mr Puzzle als een Limited Edition in 2010. Omdat Juno geen goed gevoel heeft voor het benoemen van puzzels, heeft hij zojuist # 2 toegevoegd aan de naam van zijn nieuwe ontwerp.

Het demonteren van de puzzel is misschien niet zo moeilijk, omdat de stukjes uiteindelijk uit elkaar zullen vallen door het aantal pogingen. Het is echter duivels moeilijk om een ​​unieke oplossing van de puzzel te vinden en deze zelfs met computerhulpmiddelen in elkaar te zetten.

Burr Tools, het populairste computerprogramma voor liefhebbers van in elkaar grijpende burrpuzzels, zegt dat er 18 zetten nodig zijn om het eerste stuk uit elkaar te halen met of zonder de interne kubus. Welnu, kunt u een snelkoppeling vinden die minder dan 10 bewegingen vereist?

Een snelkoppelingsoplossing kan gemakkelijker de oriëntatie van de puzzelstukjes begrijpen en het maakt het gemakkelijker om de puzzel fysiek in elkaar te zetten met slechts twee handen.


Moeilijkheidsgraad: 4


Ontwerper: Yananose, Junichi (JP)

Prijs: €20-40
Verkrijgbaar bij:

Geef u naam en e-mail adres en ik mail u zo snel mogelijk een link naar de oplossing.